3 x skrin

Skrin

Jeg har altid haft en svaghed for små æsker og skrin. Jeg husker min farmors og mormors sminkeborde. De var fyldt med små smykkeskrin i pap, glas og plast. Når jeg åbnede dem, var der vat i pastelfarver, lyserød, lyseblå og lysegul. Glimtende brocher, overdådige øreringe og perlekæder. Nøj, det var altså bare så flot og lidt hemmeligt at kigge på. Hvis man samtidig kunne lokke historierne ud, om hvor de kom fra, så var det bare en god eftermiddag.

I skufferne var der også papæsker, med ekstrafine tørklæder, silkestrømper og noget så eksotisk som hårnet. Mange af tingene, var nok mest gemt af nostalgiske årsager. Minder fra fortiden. Jeg gør det samme og glædes stadig over at “rydde op” i disse små beholdere, med nostalgi i. Det er små fine tidslommer. Min mors skrin med plastiksmykker i stærke farver fra 60’erne. Mine egne æsker med små ting fra mine børns kreative udfoldelser i børnehave og skole.

skrin
Sort skrin, mellemstr

Æsker, skrin, bokse og kasser

Kært barn har mange navne. Jeg har lavet æsker helt fra mine unge dage. I pap beklædt med fint papir eller stof efter bogbinder principper. Marmoreret papir, som er foldet efter japanske teknikker. Hvad var mere oplagt end at lave dem i keramik, da jeg senere kastede mig ud i at arbejde med leret.
Jeg laver de små fine æsker i porcelæn, med transferbilleder på. Oplagte til at gemme smykker i, men også alt muligt andet, som fx clips, nøgler eller knapper. Et lille fif til dem med samlergen: Altid at samle på små ting, der kan være i fine æsker, så er der aldrig nogen, der klager over det;-) se porcelænsskrin her

Skrin i stentøj

Skrin her på siden er lavet i stentøj. Der skal stor akkuratesse til at lave disse skrin. Låg og fals skal være meget præcis for at fungere. Skrinet skal også fortælle en historie. Det gør jeg ved at skære, trykke eller ridse i overfladen, for det er jo sådan, man skal sætte sit præg. Jeg er altid på udkig efter andre håndværk, som jeg kan implementere noget fra. Et eksempel er karvskæring, der sommetider kan synes lidt overvældende. Her tager jeg blot et lille udsnit ud og overfører til mit ler.

Billedet til højre viser skrin i det rå ler under udarbejdelse.

 

 

 

 

Tingene på disse sider er unika. Spørg for pris.

 

Skrin, stort, grafitgrå
små skrin oppefra
Skrin, detalje
små skrin