Bølgetallerken og lille farverig skål

Bølgetallerken og fad

Opdyrkede marker og landskab er inspirationen til bølgetallerkner og fade. Menneskeskabte landskabsmønstre som jeg har taget ind i min designproces, og som foreløbigt er blevet til min bølgetallerken og fad. Jeg bruger strukturerne som inspiration, som jeg selv har set dem, når jeg selv har vandret i forskellige landskaber og fornemmet menneskets mellemkomst.

På stejle bjergskråninger, der ikke umiddelbart er oplagte til dyrkning, har mennesket i århundrede brugt deres tid, på at flytte rundt på sten og jord, så de har kunnet dyrke jorden. Te og rismarker i Østen. Oliven og appelsinlunde i Sydeuropa. Stendiger i Norge.

Plovfurene i den danske muld ses oftere på store langstrakte marker. Her har maskiner overtaget meget af det hårde arbejde. Men mit øje bliver til stadighed draget af mønstre i en nypløjet mark, når jeg er ude i vores danske land.

Bølgetallerken i sort ler
Bølgetallerken i fin opstilling
Ord omkring bølgetallerken

Hver enkel tallerken er sin egen. Udrullet og skåret i hånden, kanten bukket i en blød bue for funktionalitet og det svævende udtryk. De giver nemt en ekstra dimension, til det du serverer. Vil du servere sushi, har jeg lavet en lille skål, som kan bruges til soya og andre dips. Til dessert bruger jeg gerne den lille skål til en kugle is eller f.eks. en lille panna cotta til kagen og frugten.

Sort bølgetallerken

Sort bølgetallerken og saltkar

Den matsorte udgave af bølgetallerkenen er lavet i tysk sortler. En grov sag, der giver godt med struktur. Den indeholder chamotte, som er knust brændt ler. Det er med til give de lysere nister.

Saltskålen er i samme lertype og kan også bruges til andre tørre ting, som f.eks. mandler, nødder og dukkah.

Skeerne laver jeg af resterne, når jeg skærer kanterne til på tallerkenerne. De er skøre, skæve og meget sjove at lave. Jeg er vild med tanken om mindre lerspild og skøre skeer.

Priser

Tallerken 200 kr. pr. stk.

Soyaskål  125 kr. pr. stk.

Saltkar med ske 200 kr.

Bølgetallerkenen er lavet i hårdtbrændt groft stentøjsler, brændt til 1260° og kan gå i opvaskemaskine.